Doelgroep

Je bent werkzaam in een profit of non-profit organisatie en je bent absoluut geen financieel specialist. 
Je hebt de verantwoordelijkheid over een afdeling of divisie. Naast het primaire proces van jouw afdeling, ben je ook de eerstverantwoordelijk voor de financiën.
Één van jouw taken hierbij is het samenstellen van begrotingen en budgetten voor je afdeling. Je wordt hierbij gesteund door mensen van de financiële afdeling, maar je hebt niet voldoende verstand van zaken.

Resultaat

Aan het eind van de training Budgettering heb je kennis en begrip van:

> Het algemeen theoretisch kader van budgettering
> Diverse budgetteringssystemen en –methoden en de praktische toepassing daarvan
> Het budget als hulpmiddel bij strategische en operationele beslissingen
> De PCC (Planning en Control Cyclus) van een organisatie
> De diverse kostencomponenten (zoals variabele versus vaste en directe versus indirecte kosten), evenals de diverse opbrengstencomponenten
> De relatie tussen het budget en de managementinformatie en de jaarrekening

De training

In deze één of tweedaagse training staat naast het theoretische kader het praktisch werken centraal. In kleine groepen worden diverse casussen gezamenlijk uitgewerkt en gepresenteerd. Diverse praktijkvragen komen aan bod, waarbij wordt gekeken naar de diverse budgetteringssystemen van de deelnemende bedrijven.
De trainer is van huis uit financieel specialist en heeft ruim 35 jaar ervaring als controller en financieel adjunct-directeur in diverse organisaties, zowel in de profit als non-profit sector.

 

 

Meer Weten?

Heeft u vragen of opmerkingen over de
training Budgettering?
Neem contact op.